יום שני, 19 במרץ 2018

בורא מיני מזונות: הרצל בפיתה, בינה בצבעים וריבה באחוזים, אנטיביוטיקה

א. ציונות ושווארמה

עשר שנים של סֵבֶל ושוווארמה, והרצל עדיין משקיף מן המרפסת המפורסמת בבזל.

מצד אחד, אי אפשר כנראה לנסח את הציונות יותר טוב; מצד שני, רק עשר שנים? איך שהזמן רץ...

רחוב אבן גבירול פינת בזל, תל אביב.

צילום: איתמר לויתן

ב. חכמה, בינה ודעת

'באיזה צבע אתה רוצה את הבינה שלך?', שאלה אותי חיה פז-כהן.

מכל מקום, בסוּפֶּר של רמי לוי, בשכונת תלפיות בירושלים, מוכרים את הבינה רק בצבע צהוב. המקרר מלא וגדוש בבינה צהובה!

צילום: חיה פז-כהן

ג. ריבה מאה אחוז פלוס

בריבה המופלאה הזו יש 105 אחוזים.

צילום: גונן זיק

ובריבה הזו כבר יש 110 אחוזים...

צילום: דוד אסף

ד. תותחים במקום גרביים

כמעט... בעצם זה 'רימונים במקום אנטיביוטיקה'.

בחנות 'מיצלי', שבה כבר עסקנו כאן, ברחוב וייצמן ליד בית החולים 'איכילוב' בתל אביב, יש סלוגן מקורי שטרם תועד.

צילום: איתמר לויתן

5 תגובות:

  1. דווקא בעניין הריבה אין כאן טעות. הפרי מכיל סוכר ולכן חלק מאחוזי הסוכר נמצאים בפרי

    השבמחק
    תשובות
    1. חשיבה יצירתית.מעניין.אדם מן הישוב נוטה ליחס למילה סוכר תוספת מלאכותית מה גם שסוכר פירות ניקרא פרוקטוז ולא סוכר.

      מחק
  2. אין כמובן בעיה בתיאור הריבה, שהרי חלק מהפרי הוא סוכר. למעשה יש מספיק נתונים ליצירת דיאגרמת ואן (למרות שלפחות אינו שווה שווה, אבל נניח).

    השבמחק
  3. מוישה האחד והיחיד23 במרץ 2018 בשעה 8:47

    ס' צרויה במילה 'סבל'.

    השבמחק
  4. באמת בורות של הפרופסור המכובד שאינו מבין שהסוכר הוא מהפרי... כמו כן יש כאן גם הונאה של הציבור שחושב שיש כאן רק 60% סוכר בעוד שלעניות דעתי יש במוצר יותר מ-70% סוכר שבא מן הפרי שמזמן איבד כל תכונה בריאה...

    השבמחק

הזינו את תגובתכם בחלון התגובות. אחר כך פתחו את הלשונית "הגב כ:", לחצו על "שם / כתובת אתר' ורשמו את שמכם (אין צורך למלא את 'כתובת אתר'). נא רשמו שם אמיתי (מה יש להסתיר?) או כינוי, והימנעו, ככל שניתן, מ'אנונימי'. לבקשה 'הוכח שאינך רובוט' הקליקו על העיגול – זהו.

מגיבים שאינם מצליחים להעלות את תגובתם מוזמנים לכתוב אליי ישירות ואני אפרסם את דבריהם.

תגובות שאינן מכבדות את בעליהן ואינן תורמות לדיון – תוסרנה.